lauantai 2. toukokuuta 2015

Onko siellä järvessä niitä kaloja? häh?

Nyt on munki sanottava se! Inhoon sanoo sitä ääneen. MP-reissu. Eli munat pataan. Ja nyt on menny monen uistelureissun jälkeen! Ei oo näkyny kaloja ei, paitsi kaikuluotaimessa ja Papan verkoissa!

Tässä pieni kuvakooste kuluneesta viikosta. Voin sanoo et uisteluun on käytetty useita tunteja päivässä, mutta ei se aina nappaa. Ehkä se lohi ei ole ihan vielä otillaan. Tai no on sieltä Liepeestä jo useampi lohi noussut, että täytyy ehkä syyttää kalastajia.. :D Tää meidän uistelu ei ole niin totista touhua että ei mikään ihme. Pääasia että pääsee järvelle. Mutta muutama edes! Vielähän tässä on kyllä koko kesä ja syksy aikaa!







Pappa opetti mua ja Jaakkoa ajamaan sen veneellä ja mehän on ajeltu! Ei oo venettä paljon satamassa näkynyt! Tänäänkin kun vettä sato, niin miten helppoo oli lähteä sillä järvelle, kun voi istuskella sisällä lämpöisessä ja syödä eväitä. Ei siis ees paljoa haittaa vaikkei se vapa taivukaan. :) Vaikka tänään ajattelin että anna Ahti edes yksi pieni hauki!! Mutta ei tänäänkään..



Ja siis kiva katsella koko ajan tällaista kaikuluotaimen näyttöä missä näkyy ihan sikana kalaa, mutta ei nappaa. Tosin harvat on vielä pinnassa. Aika syvässä n 20m uivat suurin osa vielä. 
Mutta sitten! Verkkokalastus wuhuu! Käytiin viemässä papan kanssa verkot vähän aikaa sitten ja sieltä nousi vuorokauden jälkeen yksi kuha. Toisen kerran verkot vähän eri paikkaan ja ei mitään. Jätimme verkot samaan paikkaan ja menimme katsomaan ne vasta päivää myöhemmin, koska oli kova myräkkä heti seuraavana. Ajattelin, että nyt on fisuilla ollut aikaa uida kyllä verkkoihin, olisi edes jotain! Ja olihan siellä!!


Oltiin mummon ja papan kanssa hakemassa verkkoja. Tuuli jonkun verran, niin käytiin irrottamassa paino toisesta päästä, että se olisi kevyempi vetää vastatuuleen. Painoa nostaessa huomattiin, että verkko oli irronnut sieltä päästä. O ou.. Mutta todennäköisesti tämän ansiosta verkko oli mennyt tosi löysälle ja isot kalat olivat jääneet verkkoon kiinni! Kohtalo!


Nostettiin papan kanssa verkkoa ja voi ei miten jännää oli nostaa kun siellä potki kalat! Tuntu samalta jumputukselta kun nosti pilkillä siimasta jotain isoa. Ensin sieltä nousi 3 matikkaa, (mummo pääs matikkakeiton tekoon, hehee :D) 2 haukea ja sitten kunnon mötkö kuhat! Arviolta lähemmäs 3 kiloa oli isompi ja 2 kiloa se pienempi. 



Saatiin toinen kuha, niin heti kotona pistin fileiks, (no Jaakko autto vähän ku se oli niin iso!) ja paistettiin pannulla. Sit vielä perunamuussia ja kermaviilikastiketta ja naminaminamiii! On se kala vaan hyvää! Pitkästä aikaa. :)




-Riikka











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti