perjantai 10. huhtikuuta 2015

Nyt on kuume!

Jaahans. Kuumetta pukkaa! Perhovapa & kela kuumetta nimittäin.

Perhokalastuksenhan aloitin tosiaan vasta viime keväänä. Ensimmäisen vavan ja kelan sain papalta, joilla harjoittelin ylipäätään heittämään. Sitten Jaakko antoi minun lainata myös omaa vanhaa #5 vapaa. Tuo # ja numero sen perässä kertoo vavan kokoluokan. Mitä pienempi numero sen kevyempi ja hennompi vapa ja isompi numero niin luonnollisesti raskaampi. Tuolla on ollut tosi helppo ja kevyt heitellä, mutta nyt haluan lisää haastetta! Eli nostaa hästägiä seiskaan ;)

#7 Vapa on vähän raskaampi heittää ja se painaa enemmän, mutta näin ollen sillä voi heitellä isompia perhoja. Hauen perhokalastus kiinnostaisi kovasti, eikä se onnistu tuolla 5 kokoluokan vavalla. Se ei jaksa viskoa isoja haukiperhoja. Myös Näätämöjoen lohien kalastus onnistuisi myös tässä kokoluokassa varmasti. ;)

Haukiperhot on tosi värikkäitä ja isoja!

Uusi isompi vapa tarvitsee tottakai uuden kelan. Sen on oltava myös samaa kokoluokkaa vavan kanssa. Eikä kahta ilman kolmatta. Siimat pitää myös olla sopivat varsinkin vavan kanssa. Jos siima on liian kevyt tai painava, ei heitto kulje.

Tiedän että värillä ei ole kalastuksessa mitään väliä, mutta oishan se kiva jos miellyttäisi erityisesti omaa silmää. Olen unelmoinut valkoisesta vavasta sekä kelasta ja tietty pinkistä siimasta. Se ois niin paras! Voi olla että valkoinen vapa jää haaveeksi sen harvinaisuuden ja todella korkean hinnan vuoksi. Myös pinkkiä siimaa ei taida Suomen markkinoilta löytyä, joten joudun ehkä tyytymään johonkin vähän luonnollisempaan väritykseen. Valkoinen kela taitaa olla ainut, joka näistä voisi toteutua.

Valkoinen vapa, Guideline

Vision Deep, valkoinen kela

PinkyWinky siimaa
(Kuvat netistä)

Sunnuntaina suuntana on Ylöjärvi ja Perhomessut! Saas nähdä tarttuisiko sieltä jotain mukaan! :)


Äsken käytiin katsomassa oisko "Ojalle" tullut jo haukia, mutta ei näkynyt. Viskoin virveliä ja Jaakko perhoo. Sain opetella myös ison haukiperhon heittämistä 7 luokan vavalla. Kyllä oli hankalaa aluks, mut pikkuhiljaa sain jo jutun juonesta kiinni. On se vaan muuten yllättävän raskasta. Ja rytmitys on tosi tarkkaa. Pitää osata vetästä just oikeeseen aikaan tai ei tuu mitään. Mut on niin kivaa ku ei vielä osaa jotain niin se onnistumisen tunne, kun edes yks heitto lentää just sinne minne haluaa.

Ei pomppinu hauet vielä
Haukia ei vielä näkynyt, mutta ehkä jo ensi viikolla! Eka hauki perholla? No ei oo ehkä ens viikolla vielä välineet kunnossa, mutta virvelillä mennään sit.

Jaakolla jäi perho vastarannan pusikkoon niin eihän sitä sinne voinut tietty jättää. Näppäränä nappas vapaan soutuveneen ja kepakon melaks ja ei muutakun soutelemaan. Kun perho oli saatu irti paljastui veneen pohjasta iso reikä.... Pikkusen reippaasti sitten rantaan :D

Jake ja uppoava paatti
Kuudelta on aamulla lähtö todennäköisesti viimeistä kertaa pilkille tänä talvena. Että ei muutakuin kireitä mulle! Kyllä jännittää! Niin hyvää lupaili lampi eilen, että saas nähdä mitä nousee! :)
Luvassa ainakin aurinkoa ja makkaraa! AIJAIJAI!! :)

-Riki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti