lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kauden 2015 päätös ja enkkoja!

Nyt se on pilkkikausi ohi. Virallisesti. Enää ei oo jäälle asiaa jos haluaa pysyä kuivana. Naamaa kirvelee muuten pikkasen! Niin täydellinen keli oli että huh! Kai tää punotus muuttuu ehkä joskus rusketukseks.. :D

Tänään kello soi viideltä ja silloin myös ponkasin pystyyn. Huonosti nukuttu yö takana, pyörin ja heräilin välillä. Veikkasin et pientä jännitystä taisi olla ilmassa ;)

Matka lammelle ja pilkit veteen. Siitä se lähtee. 

Oltiin pilkitty ehkä puolisen tuntia niin kaverimme Antti tempaisi reilusti yli puolenkilon siian! Siis häh?! Niitä on Liepeessä ollut tänä talvena tosi paljon, mutta että tässä lammessakin? No joo! Tarkka punnitus ja painoa oli 670g. Kiva aloitus päivään.

Ongittiin toissapäiväisiä reikiä ja tuntui olevan niissä hiljaisempaa. Mä olin ainut kellä oli kaiku mukana. Siellä näkyi välillä ihan mukavan kokoisia kaloja, mutta eivät vaan napanneet. Nousivat hyvin pohjasta, mutta tulivat vain haistelemaan toukkia ja painuivat takaisin pohjaan. Sellainen on tosi turhauttavaa. Ja vielä kun niin käy tosi monta kertaa! Kävin läpi kaikki mun erilaiset mormuskat, mut ei se ollut niistäkään kiinni, Kala reagoi kaikkiin samoin. Hmph! Nooo ajattelin että ootan vaan, kyllä se syönti jossain vaiheessa alkaa. Keli oli tosi kirkas niin se saattoi vaikuttaa kalan syöntiin. Toissapäivänä oli verrattaen välillä jopa aika pilvistä.

Oltiin liikuttu koko lammen toiseen päähän ja tein sinne ensimmäisen reiän. Tiputin morrin väliveteen ja huomasin heti kuinka sen kohdalle tuli todella paksu viiva. Kokeilin löysyttää siimaa pikkasen, jotta huomaan onko siellä jo joku kiinni. Ja siima löystyi. Vastaisku ja iso kala kiinni! Nostin sitä niin varovasti kuin pystyin ja venkoili tosi kovaa vastaan. Ravisutti lopussa niin kovaa, että ajattelin sen olevan hauki.. Kunhan ei vaan katkaise siimaa! Ja mikäs mötkäle sieltä nousikaan? Siika! Siika ennätys paukkui! Se on nyt 760g. Oli kyllä jo hurja mötkäle.

Siika ennätys 760g

Enempää siikoja ei enää näkynyt mutta taisi olla jo seuraava reikä kun taas paukkui enkat. Härnäsin taas pohjassa olevaa viivaa ja tein oikeesti niin kovan työn, että sain tuon appuran nappaamaan. Se otti tosi heppoisasti kiinni, mutta kun aloin nostamaan niin tuntuii taas se ihana jumpsutus kun se nousi. Se vaan ei suostunut ihan helpolla tulemaan ylös. Pisti niin kova vastaan lopussa, että oli pakko antaa vähän siimaa. Onneksi ei päässyt karkuun. Tämän kauden suurin ahven 425g. Kaukana on omasta ennätys ahvenesta, mutta silti hyvänkokoinen!

Talven 2015 isoin appura 425g. Onko tässä kalassa jotain outoa? Suu näyttää jotenkin valtavalta?!

Nyt olin ansainnut makkaran! Namnam! On se vaan herkkua! :D

Loppupäivänä nousi vain joitain vähän isompia ja muutamia pikkuisia appuroita. 
Hyvä määrä saatiin neljään pekkaan. Kaksi isohkoa siikaa ja 4-5 sellaista 300-490g ahventa ja sitten vähän noita filekokoisia.


Päivän  isoimmat

Talven isoin puntarissa, On se 425g!


Jaken nätti parisataa grammainen

Minä ja SIIKA

Se oli sellainen kauden viimeinen reissu. 10h tuli oltua jäällä ja reissu kokonaisuudessaan kesti 12h. Ei kyllä tuntunut noin pitkältä päivä. On se vaan niin kivaa! Voi olla että teen vielä jonkinlaisen koosteen tästä talvikaudesta, mutta en lupaa mitään! Katotaan katotaan ;)

-Riki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti