lauantai 24. tammikuuta 2015

Pari pilkkireissuu ja JTSL

Tällä viikolla kerkesin käydä pari kertaa pilkillä. Tiistai-aamuna ajoimme Kuusveteen. Kerkesin pilkkiä kolmisen tuntia ennen töitä. Pakkasta oli jotain -25C, mutta niin kaunis ilma ja ihan tyyni. Aurinkokin paistoi kirkkaalta taivaalta ja ehkä se jopa pikkusen lämmitti! Tai ainakin kuvittelin niin..

Jaakko on täällä kotona alkanut tekemään tosiaan itse näitä tasapainoja. Ja nehän toimii ja on vielä tosi hienoja. Pienen kinuamisen ansiosta sain omakseni yhden ihan ensimmäisiä tekeleitä. Sain vielä toivoa värit! Liepeeseen tietenkin sini-valko-oranssi.


Jos haluatte seurata näiden tasureiden valmistusta ja kehitystä niin seuratkaa JTSL:ää (JakeTheSnakeLures) ihmeessä facebookissa. 



Mutta kyllä mä sanon että hurja homma noissa! Oon kyllä itse piirtänyt jo mallin omasta kevennetystä tasapainosta. Se on huomattavasti pienempi kuin nämä Jaken. Itse kun tykkään onkia toistaiseksi ainakin pienillä tasureilla. Saas nähdä milloin kerkeäisin sen tekemään..

Niin tällä ylimmässä kuvassa olevalla kevennetyllä ongin sitten Kuusvedessä sen muutaman tunnin. Muutama varsin ärhäkkä tärppi tuli, joista yksi oli varmaankin hauki, koska tasuriin tuli jo ekat naarmut! Yks (ahven todennäköisesti) oli jo kiinni, mutta pääs karkuun koska HANSKAT. Hmph! Pitäs vaan uskoa, että ei se onnistu ne kädessä! Ja kun tapahtumia ei ole paljon ja sitten yhtäkkiä vapa värähtää niin vastaiskussa saattaa myös kestää liian kauan! :D Olin ehkä vähän unessa. Mitään en tälläkertaa saanut, mutta ei se aina ole syönnillään!

Perjantaina oli sitten taas mahdollista lähteä pilkkimään. Jäimme ihan tähän Liepeelle tälläkertaa. Ja huonollaan oli syönti kyllä heti alusta alkaen. Jaakon kaiku näytti kaloja, mutta eivät vain kiinnostuneet tasurista. Kokeilimme parista paikkaa ja toisesta paikkaa kaverimme Antti tuli ottamaan putsarilla fisut pois. Kyllä se on mukavaa pilkkiä parin metrin päästä toisesta, joka nostaa koko ajan kalaa ja itellä ei nykäsekään! :D Nauratti oikein! Mutta oli onneksi aika pientä ahventa, ettei haitannut vaikkeivat ne isoon kevennettyyn ottaneetkaan. Mä haluan nimittäin saada isoja appuroita! No kukapa ei.. 

Kokeilin vaihtaa pieneen PP-Luresin lyijyseen ja sillä sain pientä ahventa nousemaan jään päälle. Onhan niitä vaan mukava härnätä ;) Yksi oli vähän isompi, mutta ei sekään kuin joku 200g ja se sylkäsi jään päälle päästyään kuoreen suustaan. Jännää! Se oli kyllä sellaisen ison kevennetyn kokoinen. Vielä ei minulta löydy kuitenkaan luottoa noihin isoihin tasureihin, mutta ehkä se tulee tänä talvena.

Kyllä me iltapala ahvenet saatiin taas kuitenkin napattua. 

Vielä ThrowBack kuva viime keväältä Keiteleeltä. Kohta se aurinko paistaa jo noin että häikäsee! ;)


-Riksu



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti