torstai 29. tammikuuta 2015

MELKEIN!!!

Kello soi tänään jo kuudelta. Pannullinen kahvia termariin ja eväsleipien tekoon. Suuntanamme oli tänään uusi paikka, kun päätimme lähteä Päijänteeseen, Synsiänlahdelle.

Lähdimme ajelemaan siinä seitsemän maissa ja eka reikä jäähän oli tehty jo kasin maissa. Oli vielä aika pimeää! 


Uusi tasurionki tuntu tosi hyvältä!! Ensin ongin Muuttorannan pienellä kevennetyllä tasurilla ja se tuntui ehkä omaan käteen ainakin näin aluksi vähän liian kevyeltä. Ei saanut oikein hyvää tuntumaa. Vaihdoin sitten pieneen PP-Luresiin ja se oli painoltaan kuin tehty tuolle. Tottakai yli 10 metristä onkiessa tuonkin tuntuma vähän heikkeni, mutta ihan täykky siinä 9-7m.


Koska oltiin uudessa paikassa niin reikiä joutu sitten kairaamaan varsin ahkeraan. Yritimme etsiä ahvenparvia. Mutta huonolla menestyksellä. Multa ei käsistä löydy kauheesti papua niin oli ne päivän viimeset reiät jo aika raskaita! Joutu pitämään pari huilitaukookin että sai reiän jäähän.. joo tiedän. Aika säälittävää! 


Olimme olleet jo hyvän aikaa eikä kummallakaan nykäystäkään. Olimme siirtyneet keskemmälle lahtea patille. Jaakko nappasi pikku ahvenen ja mulla kävi joku pikkuinen pari kertaa näykkäämässä. Siirryimme hiukan ja sitten Jaakolla kävi tökkimässä kaks kertaa jokin iso.

 Olin ollut jo samalla reiällä hyvänaikaa ja nypytin vaan tasuria. Sitten. Vapa taipui ihan hulluna! Tein nopeasti vastaiskun, ja kala kiinni. Ja muuten sellanen ettei ole ikinä minun pilkissä ollut! Huusin Jaakon paikalle auttamaan ja sanoin että nyt on iso! Kun aloin vetämään kalaa ylös se ei potkinut yhtään, mutta tuntui niin painavalta ja yritin ihan rauhassa vetää sitä ylös. Kala oli jo tosi lähellä reikään, kunnes se päätti lähteä uimaan rivakasti alaspäin. Jotenkin luonnostaan tuli vaan ajatus, että annan sillä vähän siimaa, kun se kerran lähti vetämään niin kovaa. Ja sinne meni! Annoin varmaan siimaa liikaa että se pääsi löystymään tai jotain.

 Voi että mua harmittaa!!!!!!!! Niin paljon!!!

Sitten kauhee miettiminen että mikähän se oli?? Pieni hampaanjälki jäi tasuriin. Itellä tuli heti mieleen että oisko ollut jopa kuha? Kun kesän uistelureissulta jäänyt mieleen etteivät ne paljoa potki enää sen jälkeen kun ovat kiinni. Mutta saattoi se olla haukikin. Ja kauheen vaikee arvioida minkä kokoinen kun ei ole ikinä ollut 640grammaa isompaa kiinni! Sen se ainakin päihitti selkeästi. Mutta niin ne vaan tuppaa isoimmat aina pääseemään irti. Mutta näistä oppii!! En varmana enää päästä toista kertaa tuollaista karkaamaan. Tarkempana pitää olla tuon siiman päästämisen kanssa. Voi olla ettei sitä olisi edes tarvinnut antaa löysää yhtään. Siima on mulla niin paksua että pitäisi kestää isompiakin.

Mutta näin tänään. Pimeestä pimeeseen oltiin ja kalat jäi saamatta. Jaakko sai lopusta kyllä vielä yhden hauen. Ylläri ylläri! Se on saanut niitä ihan sikana tänä talvena! :D 



Kiva on aina mennä uusille paikoille, mutta onhan se vähän aina hakemista, kun ei tiedä oikein missä ne kalat luuraa. Oli Jaakko kattonut tietty mestoja valmiiks mistä voitais kokeilla. Mut ei sieltä silti välttämättä kaloja löydy missä niiden pohjanmuotojen mukaan pitäisi ehkä olla. Ja voihan niitä siellä ollakin, mut ei niillä joka päivä nälkä ole! 

Mut talven isoin oli jo melkein tuloillaan!! Kyllä siitä jäi aika hullu fiilis. Mä haluisin niin ottaa sen tilanteen uudestaan! No ei muutakun odottamaan uutta vastaavanlaista tärppiä. 

-Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti