perjantai 16. tammikuuta 2015

Hyvin syö!

Tänään oli todella hyvä pilkkipäivä! Ja tosi kivaa! Johtuisikohan kenties siitä, että melkein koko ajan oli ahvenilla ruoka-aika ;)

Ihan ei keretty lähtemään pimeän aikaan liikkeelle, niinkuin yleensä ollaan. Tänään oltiin jäällä vasta joskus ennen yhtätoista. Ostin tässä yks päivä lumilapion ihan kyllä pihalle lumenluontiin, mutta otettiin se tälläkertaa mukaan. Se osoittaui kyllä tosi tarpeelliseksi. Jaakko johdatti ottipaikalle ja aurattiin lapiolla yks iso alue, jossa molemmat pilkittiin. Jostain oon kuullut, että kun tuolla lailla ottaa lumet pois jään päältä niin se houkuttaa kaloja. Ja kyllähän se todettiin toimivaksi jo viime pilkkireissulla, kun Santtu teki samantempun ja nappasi 440g ahvenen.

Kelihän oli aika erikoinen. Ennuste lupasi tuulta jopa 7m/s ja lunta, mutta ei se keli nyt niin huono ollut. Välillä tuli lunta kyllä tosi paljon ja välillä ilma kirkastui. Vaihteli koko ajan. Pieni tuuli on vaan hyvästä niin eipähän mene siimat sotkuun kun nostelee kaloja :) Ihan läpimärkiä kyllä oltiin kun päästiin kotiin, +5C näytti mittari. Mut ei kyllä palellut! Niin ne vaan lämpöiset kevät kelit lähestyy. Tai no ei ehkä ihan vielä.

Tänä talvena oon onkinut tällaisella Wigglerin jäykällä pilkkivavalla ja tykkään kyllä paljon. Nyt kun onkii välillä sellaisella "perinteisellä" pilkkivavalla niin ei vaan saa samanlaista tuntumaa pilkkiin kuin tuolla wigglerillä. Paljon herkempi ja tuntee jopa jos kalat tulee lähellekään tasuria! :D


Testasin tietenkin heti uutta PP-Luresia. Ekana testiin pääsi ahven-väritys. 


No kyllä mä heti tunsin käteen et näistä mä tykkään!! Ja niin ne tykkäs kalatkin. Kalaa tuli tasaiseen tahtiin ja ihan sellaista hyvän kokoista. Mutta oli joukossa ihan niitä sinttejäkin. Se kyllä aina ihmetyttää, että miten ne niin pienet kalat ottaa noinkin isoihin tasureihin? Ja varsinkin Jaakon onkimiin tasureihin, joista osa on tosi isoja! Ahvenet on välillä pienempiä kuin itse tasuri. Se kyllä aina naurattaa. On ne vaan ahneita ja nälkäisiä petoja. 


Pikkusen aikaa testasin myös pinkin väristä ja tais silläkin yks ahven nousta. Se vaan on niin nätti etten raaski edes sillä onkia. Se taitaa vain koristaa mun pakkia ;) Lopuks vaihdoin sini-valko-oranssiin. Ja niin siitä vaan tuli mun lemppari Ongin sillä pelkästään koko loppuajan. Se taitaa nyt jopa ohittaa puna-ahvenen. Mutta ainakin nän ekalla kerralla nämä uutukaiset tuntu tosi hyviltä. Pikkusen jo mietinnässä pitäisikö hankkia muutamia lisää...


Tässä linkki vielä valmistajan kotisivuille:



Ihan hyvän verran tuli filettä! 


Ja täällä kotona tasureiden teko on jo maalausvaiheessa! Pian pääsee testaamaan!


Fisheriinakin kävi vähän testaamassa kynäruiskua! En meinannu malttaa lopettaa. Tosi mukavaa puuhaa. Enpä ois uskonut että tällaistakin pääsen joskus tekemään :)


Viikonlopuksi lupailee tosi hyvää pilkkisäätä, joten kireitä kaikille! 
Itsellä menee töissä, mutta ensi viikolla sitten taas jäälle :)

-Riksu



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti