lauantai 21. maaliskuuta 2015

Biggest catch ever!

Tuli taas mahdollisuus lähteä pilkille. Vaihtoehtoina olivat Revontuli-pilkkikilpailu tai sitten Keitele. Päätimme lähteä Keiteleeseen, koska Revontuli-kisoissa olisi pilkkiminen saattanut jäädä vähän juhlimisen varjoon... ;)


Lievestuoreelta lähti minun ja Jaakon lisäksi kolme muutakin innokasta pilkkijää. Lähdimme viideltä ajelemaan täältä ja jäällä oltiin jo puol seiska. Pääsimme pilkkipaikoille tänään mönkijän kyydissä! Tai itseasiassa peräkärryn kyydissä joka oli mönkijän perässä. Sekin oli jo hurjan kivaa!!

Laitoin tosi paljon päälle sillä luvassa oli kovaa tuulta pohjoisesta. Onneksi naama sai silti olla aurinkoon päin. Vaikka ei se kauheasti lämmittänyt.. Hurjan kylmä oli, mutta oltiin silti jotain 8 h. 

Kaiussa näkyi isoja kaloja, mutta kuten viimekin Keiteleen reissulla ne eivät vain ottaneet. Nyt ei kelvannut tasuri eikä morri. Tai muutaman pienen nappasin heti aamusta. Morrilla onkiminen ei kauheasti napannut, kun se ei millään onnistu hanskat kädessä ja tänään ne hanskat oli oltava kädessä! Tai no välillä pysty olla ilman. 

Lähdin käymään "vessassa" lähimmässä saaressa. Kun kävelin sieltä takaisin, näin, kuinka Jaakko vilkuili mua päin vähän väliä ja räpläsi jotain siinä repun vierellä. Arvasin melkein jo heti. Nyt on napannut. Lähestyin Jaakkoa ja näin kuinka sen vieressä köllötti joku iso. Pistin juoksuksi loppumatkan ja aloin huutamaan että MITÄ IHMETTÄ TÄÄLLÄ ON TAPAHTUNU!?! Siis mikä vonkale oli tullut sillä aikaa!! Menin ihan sekaisin! Ei noita oikeesti nää joka päivä! Pikkusen ehkä harmitti etten nähnyt kun se nousi reiästä, mut olihan se huikeeta nähä siinä jäälläkin. Punnitsin sen heti ja mun mittari näytti 710g. Virallinen mittaus äsken oli sama. Jaakon ennätys viimetalvelta (720g) ei mennyt rikki, mutta kirkkaasti tämän talven suurin! Ja milläs muulla se olisi tullut kuin itse tekemällään kevennetyllä tasapainolla. Mä sain kans eilen ihan samanlaisen tasurin ja ongin sillä myös koko päivän. Mutta onnea vielä Jaakko! <3 Pikkusen kyllä hymyilytti kumpaakin :)

Jaakon onki ja JTSL-tasapaino

Pientä vertailua: normi pikkuahvenet vs. jaken appura

Onnellinen pilkkijä :)


Ei näistä kuvista ees oikeesti tajua kuinka iso se on! Tässä sitä vaan ihmettelee, että miltä ne yli kiloset sit näyttää kun tämäkin on jo näin valtava? :D Saa nähdä kummalla meistä menee se maaginen kilo ekana rikki?! ;)

Keli oli sen verran hurja, että lähdettiin jo lipumaan autolle päin, mutta kokeiltiin matkalta vielä yksi paikka. Onneks! Kairasin muuten siinä ekan kerran sellasta kairaa missä on se porakone. Mikskä sitä nyt sanotaankaan? No mutta kuitenkin, oli kyllä helppoo! Alkaa jo nimittäin olemaan vähän raskasta tuo kairaaminen tässä vaiheessa talvee....

Kaiussa alkoi näkymään todella paksua viivaa. Se oli jo keltaisen värinen niin siitäkin jo tietää ettei oo mikään sintti. Se teki tosi isoja liikkeitä ylös ja alas ja ihan pystysuoraan. Sitten kävi tökkäsee. Arvasin heti että se on hauki. Nyt se on se hauki! Tätä mä oon oottanu! En oo saanu ikinä haukee pilkillä ja nyt sellainen ihan varmasti pörrää tossa alla. No ei mennyt aikaakaan ku kiinni! Siis ei vitsit se on ihan hullu taistelija. Potki ja veti siimaa ja mä vaan yritin vetää sitä ylös ja varoo etten nyt vaan anna liikaa löysiä. Pienen taistelun jälkeen sen valtava kita kurkisti reiästä ja sain sen jäälle!! Ei vitsit mikä fiilis! Mä vaan huusin ja pompin tasajalkaa ja se oli ihan mahtavaa! Se oli mun isoin kala minkä oon ikinä saanut. Ja että se tuli vielä pilkillä tekee tästä mun mielestä tuplasti hienompaa! Otimme nopeat kuvat ja päästimme sen takaisin. Paino jäi ottamatta, mutta 3-4kg. Siis mitä ihmettä. Se on paljon se! No eihän tässä vielä ollut kaikki. Jatkoin samasta reiästä pilkkimistä ja ihan yhtäkkiä pilkin alle ilmestyy samanlainen iso keltainen viiva ja taas on hauki kiinni! Jopa kovempi taistelu, varsinkin ihan reiän suulla, mutta sain senkin ylös! Se oli vähän pienempi, ehkä noin 2 kiloa ja päästin sen heti takaisin. Siis mitä? Kerralla het kaksi haukee, eikä mitään tikkuja! Mieletön fiilis.
Isojen kalojen pilkkiminen on niin kivaa!

On tää niin mahtavaa!!!

Jaakon tekemä uusi JTSL kevennetty tasapaino, jolla ongittiin kumpikin koko päivä

Pitää vielä pikkusen opetella tuota hauen käsittelyä ettei käy näin! :D 

Kummallakin meistä oli enkka päivä tänään! Jaakolla talven isoin ahven ja mulla isoin kala ikinä!
Nyt on aihetta juhlaan!

-Onnellinen HaukiRiki



2 kommenttia:

  1. Paljo onnii recordista. Jatka samaan malliin pilkkimistä, että kirjoittamista. Ps. Oli hyvä tarina.

    VastaaPoista