lauantai 25. heinäkuuta 2015

Kuhan uistelua Liepeellä

Eilen lähdettiin Pasin kanssa pitkästä aikaa uistelemaan. Tai Pasi on kuulemma käynyt nyt aika ahkeraan, mutta ei ole oikein saanut mitään.. Itse olen odottanut tätä että pääsisin uistelemaan niin, että voisin olla myöhään ettei seuraavana aamuna tarvitsisi herätä töihin. Kuhan kun pitäisi olla otillaan auringonlaskun jälkeen näin kesällä. Ne nousevat syvältä pinnan tuntumaan ruokailemaan. Tähän tosin vaikuttaa taas vaikka mitkä tekijät kuten ilmanpaine ja kuun asento yms. :D Ei vais kuha on hyvänkelin kala, joten mitä aurinkoisempi ja tyynempi sää niin sen parempi. Ehkä?! Tuurillakin on taas suuri vaikutus. 


Keli oli ollut koko päivän tosi vaihteleva. Välillä paistoi aurinko ja oli tosi kuuma ja sitten ihan yhtäkkiä satoi ihan hulluna. Näinpä päätimme lähteä Papan veneellä niin uistelusta ei tulisi niin märkää touhua! Oltais kyllä saatu aika lailla vettä niskaan jos ois lähdetty Pasin veneellä. 


Keli ei nyt siis ollut ihan paras mahdollinen, mutta lähdettiin ainakin yrittämään. Lähdimme liikkeelle rannasta seiskan maissa ja takaisin tulimme puolenyön jälkeen. Oli jo aika pimeää, mutta onneks Papalla on veneessä hyvät valot! Ja myös sisällä niin näki syödä eväitä :P




Pasilla oli vedossa kolme vapaa ja minä laitoin oman luotto kuha vaappuni yhteen vapaan. Pasi vaihteli vaappua minkä kerkesi ja minä luotin tähän papukaija väritykseen. 


Taiga on kyllä yllättävän rauhallinen veneessäkin. Tärinä varmaan nukuttaa sitä, mutta kyllä se on heti kärppänä hereillä kun kalaa nousee! Pyrstö suussa samantien :D


Katsoin netistä, että aurinko laskee siinä puoli yhdentoista maissa ja sanoin Pasille et sillon tärähtää. Jaaaa mites kävikään!?! Pasilla nappas kuha kiinni. Ihan hyvä mitallinen.


Heitimme lenkin ja uudestaan samasta kohdasta ja sitten napasi mullakin. Ihan hyvänkokoinen sekin, mutta vähän jäi polttelemaan että saisi oikeasti kunnon kokoisen kuhan.
Se ei napannut tällä kertaa, mutta onhan tässä vielä kesää jäljellä.


Järvellä on kyllä aina niin nättiä! Hyviä kuvia sai taas räpsittyä kun aurinko laski.



-Riksu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti