perjantai 31. heinäkuuta 2015

Bäkkii Näätämölle

Heiheihei! Niin se vaan meni vuosi siitä kun olin ensimmäistä kertaa erämaassa, viikon teltassa ja sain myös ensimmäisen loheni perholla. Parin tunnin päästä ollaan jo kovaa vauhtia menossa siis kohti Näätämöjokea. Viimeksi jo kotimatkalla suunnittelimme seuraavan vuoden reissua ja nyt sen aika taas on. Tänä vuonna mukaan lähtee myös veljeni Pasi, Jaakon iskä Tuomo ja tietty Taiga. Oon niin innoissaan!! Ja kyllä jännittää taas :)


Viime vuonna fiilistelin ennen reissua täällä blogissa ja sen voi lukea tuolta:
http://fisheriina.blogspot.fi/2014/07/naatamojoki-fiilistelya.html

Sekä reissun jälkeiset tunnelmat löytyy tuosta:
http://fisheriina.blogspot.fi/2014/08/juutuanjoki-naatamojoki-1-982014.html

Vuosi sitten fiilis ennen reissua oli ihan eri kuin nyt. Silloin jännitti ehkä eniten se, että miten se viikko luonnon armoilla sujuisi. En ollut ennen ollut kotipihaa kauempana telttailemassa ja muutenkin vaeltaminen oli varsin uusi juttu. Kaikki meni kuitenkin paremmin kuin olisi voinut ikinä uskoa. Rinkassa oli mukana kaikki tarvittava eikä mitään oleellista ollut unohtunut. Vaatteita ja ruokaa oli riittävästi. Nyt näyttää siltä, että lämpötila Näätämössä tulee olemaan useamman asteen viileämpää kuin vuosi sitten. Meillehän sattui silloin kesän ja Suomen kovimmat helteet sekä myös rajut ukonilmat sen viikon ajalle. Kosken vesikin oli tuolloin huimat +18 astetta, kyllähän siinä kelpasi kylpeä. Sitä se tuskin on nyt, niin viileä alkukesä on ollut. Tämä on huomioitava nyt kyllä vaatetuksessa. Kurjaa jos palelee ja voi sairastua.

Jotain energiageelejä otin nyt mukaan poiketen viimereissuun. Sekä ruis- tai näkkileipää yritän myös saada mahtumaan. Viimeksi naapurilaavussa söivät ruisleipää enkä halua kokea sitä tunnetta enää ikinä. Se oli kamalaa! Miten olisikaan maistunut leipä!! Jotkut kevyet kengät olisi myös hyvät siinä leiripaikalla hengailuun, mut niitä en nyt taida ottaa. Kahluukamoja en ota, eikä se olisi onnistunutkaan, kun olen aina lainannut Pasin kamoja kun ei ole vielä niitä omia. Mutta ei niitä tullut viimeksikään käytettyä muutenkuin Juutuanjoella.

Kalastuksen osalta aion yrittää nyt kyllä tosissaan enemmän harjuksia. Niissäkin oli yllättävän kova vastus kun sattui nappaamaan. Tai no mitä mä selitän.. Haluan lohen!! Ja mielellään isomman kuin titin. Saa nähdä miten käy?! Voi olla että saadaan useita lohia, tai sitten voi olla ettemme näe lohista vilaustakaan. Sehän tässä jännää on.



Ei varmastikaan yllätä että Jaakko on sitonut ihan sairaasti meille kaikille neljälle perhoja. Kukaan muu kun niitä ei osaa tehdä! Löytyy lohiperhoja sekä pikkuöttiäisiä harjuksille ja miksei lohillekin. Niin ja niitä BOMBEREITA! Niitähän meillä ei ollut viime vuonna kuin muutama ja ne kai ainakin paikallisten mielestä on se juttu! Ja voiko hienompaa näkyä olla kuin vetää pikku bomberia veden pinnalla kun lohi käy sen siitä nappaamassa?!? Otan mukaan samat 5 luokan vavan ja kelan sekä uudet 7 luokan vavan ja kelan. Virvelin aion jättää nyt ihan suosiolla kotiin. Sitä ei tarvitse.

Hankintoina on tälle vuodelle oma rinkka. Viime vuonna sain lainaksi ja se oli kyllä tosi hyvä, mutta ihan kiva kun on nyt oma. Sille tulee varmasti käyttöä niin oli kyllä hyvä hankinta. 65 litrainen, Halti merkkinen ja tietty pinkki ;)

Suunnitelma on nyt siis se, että kohta lähdetään äipän ja iskän asuntoautolla köröttelee. KIITOS LAINASTA!! <3 Ajellaan rauhassa, niin että huomenillalla klo 18.00 oltaisiin Juutuanjoella kalastelemassa kun lupa alkaa ja sunnuntai-illaksi vaelletaan sitten Näätämöjoelle. HUIHUIHUI se on menoo nyt! Moikka moi ja reissun jälkeen sitten turinoita ja etenkin KUVIA!



-Riikka











1 kommentti: