perjantai 27. helmikuuta 2015

Liepee 1/2

Siis tänään oli kyllä talven paras reissu saaliin osalta! Ei mitään älyttömyyksiä, mut parempaa ku pelkkää silppua. Vaikka sitäkin kyllä tuli ihan tarpeeksi. Ja särkiä.. Inhoon niitä :(


Ongittiin aluks paikassa, josta Jaakko oli saanut siikoja pari päivää sitten. Tykkään tästä paikasta, koska sain siitä viime talvenakin ihan hyvänkokoisia ahvenia. No aamusta tuli vaan silppukalaa, ahventa ja tosi paljon särkeä.. Niitä näkyi kauissakin tosi paljon, joten päätettiin käydä kokeilemassa muualtakin. No ei se syönyt oikein sielläkään, taisin kolme pienehköä ahventa saada ylös. Palattiin siis takaisin pelipaikoille. 


Otettiin tänään tollanen patja oikeen mukaan siikojen ongintaan. Siian pitäisi lymyillä ihan tuossa jään alla niin sitä voi tuosta reiästä katella nappaako. 


Alkuun nousi mulla taas vaan särkeä. Ongin tänään muuten mormuskalla! Vaihteeksi. Vaihdoin reikää ja hyvään reikään vaihdoinkin ;) Särkiparvea ei näkynyt vaan paksuja viivoja nousi pohjasta mormuskaa vastaan. Mutta eipä ne vaan napanneet. Siis tosi paljon sai tehdä töitä, että sai nappaamaan. Isoa kalaa oli liikkeellä ja se vasta oli jännittävää. Tärppi ei ollut kova vaan tosi laiska ja ison kalan tunsi vsta kun alkoi nostamaan. Se jumpsuttaa sillain kivasti kun sitä nostaa. Yhtään isompaa ei onneksi päässyt karkuun! Kolme iso ahventa sain jallitettua! Ja yksi vahinko siika tuli, kun olin laskemassa mormuskaa pohjaan ja sit se vaan nappas. Olin ihan et hä!? Tollanen on just niin mun tuuria! :D


Ahvenilla oli painoa 300g ja 2x350g. Isoimmat tälle talvelle!

Huomennahan piti suunnata sinne Keiteleelle, mutta koska tulee sitä kalaa täältäkin, niin kokeillaan nousisko isoja huomennakin ihan omasta järvestä ;)

Eli huomiseen! Toivottavasti on jotain kerrottavaakin!

-Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti