tiistai 17. kesäkuuta 2014

Alkukesä 2014

Muutama kuvan haluan vielä julkaista aikaisemmin tältä kesältä. Sitten voinkin alkaa kirjoittamaan tänne aina reissukohtaisesti. 

Kesän eka kuha

Tässä oltiin veljen kanssa uistelee papan veneellä!

Alkukesän saldona opin myös suolistamaan!

                                                        

 Yllä olevassa kuvassa tämän kesän ehdoton ottipeli! Näkyyhän se hampaan jäljistäkin että on kelvannut. Kuhaa ja haukea on tullut pääasiassa. Uistin on paikallista käsityötä.



                                                  

Näissä kuvissa oma suosikkini ainakin tällä hetkellä. Rapalan BX minnow. Sillä on tullut vaikka mitä, se ei petä koskaan. Tai no on silläkin niitä hukkareissuja tullut! On se kovia jo kokenutkin, kun toisesta kolmihaarastakin on tullut kakshaara. Oon yrittänyt löytää kaupoista toista samanlaista, ettei niin paljon harmittaisi jos tämä jää reissulle, muttei ole vielä tullut vastaan..

Kilikero- vaaput
Keväällä Jyväskylässä järjestettiin vapaa-aika messut, joissa töiden lomassa ehdin piipahtaa Kilikeron-messupisteellä ja mukaan tarttuikin pari vaappua. Näistä on tullut myös vakiokalustoani uistelu ja heittelyreissuilla. Kuhalle ja hauelle nämä ovat maistuneet mukavasti.


Alkukesästä on tullut käytyä paljon  narraamassa haukia läheisellä joella. Tai siis hauet ovat narranneet minua. Perhostelua on tullut vähän siellä myös harjoiteltua papalta saadulla ongella. 
Alla kuva elämäni ensimmäisestä perhosaaliista! Hiukanhan se on kyseenalaisesti kiinni, mutta mielestäni kaikki lasketaan ;)


 Nyt vasta kahdella viimeisimmällä reissulla minäkin olen saanut sieltä haukia. Olen kyllä nähnyt kun muut saa, ja onhan sekin kivaa!




Tänään lähdin ostamaan sitä matkavaakaa ja löysinkin sen, mutta mukaanhan tarttui vielä kalapakki, lusikka, ja lippa. Pakko oli päästä heti testaamaan uutta lusikkaa paikalliselle kuilulle. Eka heitto ja tsädääm! Nätti appura kiinni!


Se siitä reissusta sitten, ei mennyt ihan putkeen. Seuraavalla heitolla kela imas taas jostain syystä siiman sisäänsä ja siinä sitä räplätessä osa kelasta oli kuohuissa ja lusikka kiinni kivenkolossa ja siimat niin sotkussa että! Kelan osan "sukelsin" sieltä lopulta ja kasasin siiman kouraan ja painelin kotiin.. Huomenna uudestaan! 

PS. Työkaverini kertoi tänään, että minun kalatarinat innoittivat hänet kalastamaan viime viikonloppuna! 
Ihan huippu juttu! :)

-Riksu





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti