keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Keskisenkoski 8.7.2014

Suunta oli siis ensiksi Konnevedelle Hannulankoskelle, mutta paikanpäällä käytyään Jaakko teki jo aamusta päätöksen, että vaihdamme luvat viereiseen Keskisenkoskeen. Siellä tulikin jo viimevuonna käytyä, joten paikka oli tuttu! Lupa alkoi klo 12, ja silloin olimmekin jo vavat käsissä.

Keli suosi kyllä. Niin oli lämmin, että teki kyllä hyvää kahlata viileässä vedessä. 
Kahlasin niillä kahluusaappailla ja tais mennä viidet sukat läpimäräks, ku menin aina vähän liian syvälle ja niinhän ne hörppäs vettä. Oli tosi syvää, ettei sitä monta metriä päässyt rannasta kahlaamaan.


Jaakolla on kahluupuku, niin se pääs vähän syvemmälle.
Alla olevassa kuvassa hauki kiinni.



Tässä vähän mun asukokonaisuutta! :) Illasta oli laitettava jo vähän enemmän päälle, muttei ollut kuitenkaan kylmä ollenkaan. Haavi joutu vähän roikkumaan, kun ei ollut tuohon sellasta kätevää magneettia, jolla haavi roikkuisi ylempänä ja sen saa siitä sitten kätevästi irti. Ostoslistalle.


Vuokrattiin tällä kertaa vene, joka oli tosi hyvä juttu! Viimeksi ei vuokrattu niin vastaranta jäi silloin kalastamatta. Tuolla kun on niin syvää, ettei puhettakaan että pääsisi keskelle kahlaamaan.


Iloinen soutaja  :)


No sitten se saalissaldo! 
Kalaa tuli!
Alkuun nappasin punaisella Lotto-lipalla 9g 3 ahventa. Pieniä, mutta pääsin kalan makuun kuitenkin. Jaakko nappasi samoihin aikoihin n. kilosen hauen perholla.
Mutta missä taimenet, niitähän täältä lähdettiin kalastamaan?

Soudimme vastarannalle ja vaihdoin Räsäsen rainbow lusikan. Sieltä tuli sitten ensimmäinen taimen. Se tuli aivan keskeltä kuohua. Pieni n. 20cm mutta niin nätti! On se hieno kala <3 

Lähdimme makkaranpaistoon. Heitin matkalla 4 heittoa keskellä koskea Jaakon soutaessa ja kolmella niistä tuli taimen! Pieniä taas, mutta kuitenkin!



Yksi taimen tuli vielä, kun heittelin makkaranpaistopaikalla. Pieni sekin ja pääsi näin takaisin kasvamaan. Taimenen alamitta kun on 60cm. Eli todella iso!

Jaakko sai perholla vielä kaksi pientä tammukkaa.

Kalakaveri :)

Alkureissun heittelin virveliä tosiaan rannalta, mutta sitten vaihdoin perhoon! En ollut ihan hirveästi sitä aiemmin heitellyt, varsinkaan koskella, mutta nyt oli tarkoitus harjoitella sitä tällä reissulla.

Ja se oli niin kivaa! En varmasti heittelisi edes virveliä enää, jos pystyisin joka paikasta heittämään perhoa. Ei oikein onnistu vielä se, että takana on puskia ja puita. Takaheitto sujui jo tosi hyvin ja sain perhon lentämään pitkälle. Jaakko kuskas mua veneellä parille eri kivelle keskellä koskea ja niiltä pystyi heittämään tosi hyvin kun ei ollut puita tai puskia takana.

JA, mulla oli taimenia kiinni! Oisko ollu jopa 5, mutta en vaan saanut ylös.. Se oli aina muutama potku ja ne pääsivät karkuun. Se on vaan niin erilaista heittää perhoa, kun seuraat sen liikettä koko ajan ja näin aina ihan selvästi kun taimen tuli ja haukkas! Muutaman ohihaukkauksenkin jäin ja huh se oli niin jännää!!


Yöllä alkoi jo sekottaa päässä! :D


N. 12 tuntia tuli heiteltyä virveliä ja perhoa ja voin sanoa että sen tuntee! Heräsin siihen kun särki niin paljon selän ja käden lihaksia! Auts! Mutta oli se sen arvoista, vaikkei sitä isoa taimenta sieltä noussutkaan. 

Nyt vain suunnittelemaan pohjoisen reissua. Kyllä, me lähdetään lappiin kalalle yli viikoks!!! Elokuun alussa olisi lähtö. Tämänkaltainen reissu on molemmille ensimmäinen, joten sitä on sunniteltava kunnolla etukäteen.
Itse en ole tainnut käydä edes Kuusamoa korkeammalla ikinä, joten odotan kovasti jo pelkkiä maisemia!

-Fisheriina



2 kommenttia:

  1. Mukava reissu teillä ollut! Itse en ole koskaan perhokalastusta kokeillut, se näyttää niin hirmu vaikealle :) Mutta eipä sitä tiedä, jos perhokärpänen joskus puraisee..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä perhokalastusta! Itsekin luulin etten ikinä saisi sitä lentämään mihinkään, mutta niin se vaan lentää :) ja se on mukavaa vaihtelua uisteluun ja heittelyyn.

      Poista