maanantai 22. elokuuta 2016

Nyt sitä sorsoo!

Kirjoittelinkin viime talvena kun sain itselleni aseen hankinta- ja hallussapitoluvan ja ostin tällöin itselleni oman haulikon (Beretta Silverpigeon). Parina syksynä olen ollut sorsametällä lainahaulikon kanssa mukana, mutten ollut vielä pässyt kertaakaan tähtäämään saati ampumaan edes sorsaa päin.

Nyt on niin paras fiilis kun on oma ase ja tietää just miten se toimii. Laina aseiden kanssa ollut aina niin epävarma olo kun kaikki ovat kuitenkin vähän erilaisia, vaikka idea tietty sama.

Menimme viime perjantaina Niemisjärven maille katselemaan näkyisikö kyyhkyjä. Ajelimme yhden pellon ohi, kun huomasimme siellä paljon kyyhkyjä maassa. Jake arveli että siellä on varmasti jonkun syöttöpaikka ja kun kävimme katsomassa lähempää niin kyllä siellä oli joku niitä ruokkinut ja kyyhkyt, joita oli pellolla paljon eivät olleetkaan kauhean eläväisiä.. Kuvia vain :D

Näin nätisti Taiga välillä katseli ja odotti kyyhkyjä

Menimme toisen pellon reunalle kyttäilemään. Taiga oli meillä mukana, jospa kokeiltaisiin onnistuisiko se linnun noutaminen. Välillä Taiga ei malttanut pysyä paikoillaan ja hiippaili pois ja lähti sitten pomppimaan pitkin peltoa. Mutta yllättävän hyvin se jaksoi olla ihan paikallaan ja odottaa. Oli kaunis ja lämmin ilma. Olimme passissa n. 16 maissa. Kyyhkyjen lentoaika on ilmeisesti parhaimmillaan n. klo 15-18. Näimmekin kyyhkyjä lentelevän kun ajoimme paikalle.

Ei Taigaa koko aikaa jaksanut kuitenkaan kiinnostaa.. :D

Vähän aikaa oltuamme Jaakko ja Taiga lähtivät käppäilemään metsään. Tietenkin juuri silloin kyyhky lentää suoraan minua kohti ja puikkaa metsään ja istahtaa puuhun ihan viereeni! Nostin piipun, mutta nään kuinka Jake seisoo melkein juuri sen puun juurella.....! En uskaltanut tietenkään ampua.. Jälkeenpäin pohdimme, että lintu oli kuitenkin niin korkealla ettei vaaraa olisi ollut, mutta en koe kyllä vielä osaavani arvioida tuollaista. Ammun vain kun olen satavarma ettei ole kellekään vaaraa. Lintu lehähti puusta pois, enkä päässyt sitä enää ampumaan.. Harmi!

Juomatauko :)


Kohta kaulassani kutitti ja pyyhkäisin siitä kädelläni ja AAAAUUUUU!!!! Ampainen pisti! sormeen... yhyy kyllä siinä itku pääsi :D Joskus pienenä mua on pistänyt mutten kyllä muistanut että se sattui noin paljon! Vähän aikaa keräilin itseäni ja katselin kuinka sormi turposi, mutta pystyin kuitenkin jatkamaan, tietty!

Myöhemmin tuli toinen tilanne kun kyyhky lenti suoraan sivultani. Kerkesin jo nostaa piipun ja varmistimen pois, mutta en laukaissut! Liipasin sormi jäätyi.. Tuntui että lintu oli vaan liian kaukana.. Ei se olisi ollut kun sitä siinä mittailtiin.

Vielä tuntuu niin haastavalta arvioida etäisyyksiä, kun en millään halua haavakoitakaan ampua tietenkään! Mutta pitää vaan käydä ja käydä ja harjoitella!

Lauantai-iltana oli sitten vuorossa sorsien iltalento. Soudimme Jaken ja Taigan kanssa tosi kivalle paikalle ihan tähän lähelle. Olimme paikalla joskus seiskan maissa. Kyyhkyjä lenti siinä tosi paljon! Ja sorsiakin näkyi, mutta aika kaukana. Vaikutti hyvältä paikalta. Istuimme Jaken kanssa eri suuntiin, koska tuntui että kyyhkyt lensivät järven yli ja kyttäsin niitä. Jake taas vahtasi toista suuntaa. Joskus ysin maissa Jake kuiskasi että nyt tulee oikeelta. Katsoin ja nousin kyykystä seisomaan, kysyin vielä että "onko liian kaukana vai ammunko"?? "ammu vaan" Jake rohkaisi ja niin ammuin ensimmäisen laukauksen, ohi! Heti perään toinen, ja ohi!! Eih!.. Mutta miten hyvältä tuntui ampua!! Matkaa arvioimme sorsaan olleen n. 40 metriä, mutta sihti ei nyt ollut ihan tarkka. Mutta vihdoin pääsin ekaa kertaa edes tähtäämään sorsaan päin! Mahtavaa! Ja miten mahtavalta se tuntuu kun se sitten joskus tippuu.


Kun ammuin oli tosi ilo huomata että Taiga pysyi ihan paikallaan! Vaikkei sen kanssa ole yhtään tätä harjoiteltu. Vasta molempien laukausten jälkeen alkoi vähän kimpoilemaan että missä missä?? Yritä siinä nyt toiselle selittää että ohi meni ja et pääse noutamaan... Tiiä miten hyvä lintukoira tuleekaan! :P

Tämä mun metsästysharrastus on tosiaan vielä niin alussa että yhtään siivekästä ei ole vielä alas tullut. Jännä nähä millon se tapahtuu! Kuulette siitä varmasti. Tänään mulla ois just vapaapäivä ja suunnittelin meneväni Taigan kanssa samalla paikalle heti kolmeksi ensin kyyhkyjä katselemaan ja sitten odottelemaan sorsien iltalentoa. Mutta tietenkin kamala tuuli ja sade...... perus.. Ja eihän tuo keli muuten mitään, mutta turhaa sinne taitaa olla mennä kyttäämään kun ei linnut lennä tällä säällä. Toivo elää josko se tuosta vähän laantuisi illan mittaan. Alan varmuuden vuoksi tekemään eväitä ja keittelemään kahvia termariin... :)

-Riki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti